Home

Kiinnostaako katuruoka? Tässä ammattilaisen vinkit alalle aikoville.

 

Ruokaradion vieraana oli innokas makkaramies Reima Mäenpää Harjun Makkaratehtaalta, joka kertoi ajatuksiaan rakennusmiehiä muonittavasta 70-luvun perävaunusta tulevaisuuden tapahtumaruokaan sekä jakoi vinkkejään aloitteleville katuruokayrittäjille.

Harjun Makkaratehtaan Reima Mäenpään mukaan Helsinkiin on juurtunut innostava ilmapiiri, joka tukee katuruokayrittäjiksi aikovia. Hän neuvoo aloittelijoita ottamaan selvää hyvissä ajoin viranomaisten määräyksistä ja vaatimuksista ja edistämään uusia liikeideoita yhteistyössä. Reima peräänkuuluttaa selkeitä ideoita lopullisesta ruokatuotteesta ja aitoa innostusta kaikilta alalle pyrkiviltä.

Harjun Makkaratehdas on kiertänyt myyntikärryllään ahkerasti kesätapahtumia musiikista makkarafestareihin ympäri Suomea. Mäenpää toteaakin, että tapahtumiin tullaan nyt entistä selkeämmin herkuttelemaan sekä hyvällä ruoalla että juomalla. Myös urheilutapahtumissa yleisö on nälkäinen monipuolisen ja laadukkaan tapahtumaruoan perään, joka on muutakin kuin makkaraperunoita kaikilla mausteilla.

Maaliskuun 16.-20. päivä katuruokayrittäjiksi haavelevien kannattaa suunnata Teurastamon Kellohalliin (ja Harjun Makkaratehtaan takapihalle), missä kerrataan, opitaan, keskustellaan ja ideoidaan yhdessä katuruoan tekijöiden, katuruokayrittäjiksi aikovien sekä viranomaisten kanssa hyvän katu- ja tapahtumaruoan puolesta Streat Helsinki katuruokatapahtumassa. Lue lisää aiheesta www.streathelsinki.com/workshops/.

Kuuntele lähetys podcastina.

Artikkeli julkaistiin Helsingin ruokaradiossa 13.3.2015.
Kuva: Eetu Ahanen 2015

 

Helsingin ruokaradio Radio Helsingissä tiistaisin klo 17-18.

 

Helsingin ruokaradio herkuttelee kaupungin ruokakenttää puhuttavilla uutisilla, ilmiöillä ja tapahtumilla. Pöydän ääreen kokoontuu ajankohtaisia ja mielenkiintoisia ruokavieraita maistelemaan päivän puheenaiheita. Isäntänä pöydän päässä Helsingin ikioma ruokakulttuuristrategi Timo Santala ja juontajaparina ravintola-alan moniottelija Antti Tuomola.

 

Yhteistyössä Helsingin ruokakulttuuristrategia ja Teurastamo.

Kuva: Eetu Ahanen 2015

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s