Home

Pikkelöintiä ja palsternakkaa Madrid Fusion -ruokafestareilla.

Hel­sin­ki­läis­ko­kit ja ruo­ka­ra­dion isän­tä Ti­mo San­ta­la mat­ka­si­vat Mad­ri­diin mais­tat­ta­maan suo­ma­lai­sia ma­ku­ja maail­man huip­pu­ko­keil­le. Helsingin ruokaradion suo­ras­sa lä­he­tyk­ses­sä haas­ta­tel­tiin hel­sin­ki­läis­kok­ki Fi­lip Lang­ho­ffia ja reis­su­isän­tä Timo Santalaa Mad­ri­din Fu­sion -ruo­ka­fes­ta­reil­la. Tun­nel­ma ko­ho­si kat­toon, kun pai­kal­lis­ten kok­kien kie­lel­le sat­tui pals­ter­nak­kaa, pik­ke­löi­ty­jä juu­rek­sia ja ma­det­ta – maan­lä­hei­siä, suo­ma­lai­sia ma­ku­ja. Ra­vin­to­la As­kin keit­tiö­mes­ta­ri oli tyy­ty­väi­nen ruo­ka­fes­ta­reil­le osal­lis­tu­mi­seen yh­des­sä A21­Di­nin­gin Kas­per Sa­lo­mäen ja Ti­mo Sii­to­sen se­kä Olon Ja­ri Ve­si­va­lon kans­sa.

Helsingin ruo­ka­kult­tuu­ri­stra­te­gian ve­tä­jä Timo San­ta­la hää­räi­li Mad­rid Fu­sion -ruo­ka­fes­ta­rei­den taus­tal­la hel­sin­ki­läis­ra­vin­to­loi­den osal­lis­tu­mi­sen suh­teen – Suo­mi oli va­lit­tu tä­nä vuon­na myös yh­dek­si ta­pah­tu­man tee­ma­maak­si. Mad­rid Fu­sion ke­rää yh­teen sa­to­ja maail­man par­hai­ta ra­vin­to­loi­ta, kok­ke­ja ja ruo­ka­ih­mi­siä sa­man ka­ton al­le mais­te­le­maan, jut­te­le­maan, kuun­te­le­maan ja op­pi­maan ruoan­val­mis­tuk­ses­ta, raa­ka-ai­neis­ta ja kan­sal­li­sis­ta eri­koi­suuk­sis­ta. Mu­ka­na on myös laa­ja jouk­ko elin­tar­vi­ke­alan yri­tyk­siä se­kä ruo­ka­mat­kai­lu­koh­tei­ta To­kios­ta Ar­gen­tii­naan.

– Mad­rid Fu­sion on yk­si maail­man kuu­lui­sim­pia ruo­ka­ta­pah­tu­mia, jos­sa esiin­tyy huip­pu­kok­ke­ja ja mo­le­kyy­li­gast­ro­no­mia. Tä­nä vuon­na poik­keuk­sel­lis­ta oli kol­me ra­vin­to­laa Suo­mes­ta esit­te­le­mäs­sä omia in­no­vaa­tioi­taan. Fes­ta­reil­la hel­sin­ki­läis­ko­kit val­mis­ti­vat ma­ku­pa­lo­ja au­di­to­rios­sa isol­le ylei­söl­le ja oheis­ta­pah­tu­mia jär­jes­tet­tiin il­tai­sin ym­pä­ri kau­pun­kia; A21n coc­tail­mas­te­rit esiin­tyi­vät Ho­tel Ur­ba­nas­sail­lal­li­sel­la, mat­ka­pu­he­li­mes­ta ta­voi­tet­tu San­ta­la ker­too.

Ra­vin­to­la As­kin Fi­lip Lang­hoff ku­vai­lee min­kä­lai­nen ko­ke­mus oli ker­toa es­pan­ja­lai­sil­le suo­ma­lai­sis­ta juu­rek­sis­ta:

– Val­mis­tin uu­ni­paah­det­tua pals­ter­nak­kaa ja pik­ke­löi­ty­jä vi­han­nek­sia se­kä ma­det­ta. Esit­te­lin suo­ma­lais­ta maan­lä­heis­tä keit­to­tai­toa. Pai­kal­li­set ko­kit oli­vat erit­täin kiin­nos­tu­nei­ta ja saim­me hy­vää pa­lau­tet­ta sii­tä, et­tä juu­res­ten osuus muis­ta raa­ka-ai­neis­ta on niin suu­ri omas­sa ra­vin­to­la­kult­tuu­ris­sam­me.

Tu­ti­se maail­ma. Tääl­tä tul­laan.

Hel­sin­gin ruo­ka­ra­dio Ra­dio Hel­sin­gis­sä tiis­tai­sin klo 17-18.

Hel­sin­gin ruo­ka­ra­dio her­kut­te­lee kau­pun­gin ruo­ka­kent­tää pu­hut­ta­vil­la uu­ti­sil­la, il­miöil­lä ja ta­pah­tu­mil­la. Pöy­dän ää­reen ko­koon­tuu ajan­koh­tai­sia ja mie­len­kiin­toi­sia ruo­ka­vie­rai­ta mais­te­le­maan päi­vän pu­hee­nai­hei­ta. Isän­tä­nä pöy­dän pääs­sä Hel­sin­gin iki­oma ruo­ka­kult­tuu­ri­stra­te­gi Ti­mo San­ta­la.

Yh­teis­työs­sä Hel­sin­gin ruo­ka­kult­tuu­ri­stra­te­gia ja Teu­ras­ta­mo.

Artikkeli julkaistiin Helsingin ruokaradiossa 9.2.2015.
Kuva: Lauren Bath / Visit Finland Image Bank

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s